Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szerelmes Rózsák

Szerelmes Rózsák
Gondolkoztál már valaha azon, hogy miért éppen a rózsa a szerelem kifejezésének egyik legcsodálatosabb és legelterjedtebb szimbóluma? Te ismered a történetet? No és azt tudod, hogy mitől változott vörössé ez az eredetileg fehér színben nyíló virág? A szerelem ünnepe közeledik, amit minden évben megtölt a rózsák varázslatos illata és szinte minden nőnek boldog mosolyt csal az arcára. A szerelem virága hosszú történelemmel rendelkezik, de mit sem veszített népszerűségéből az évszázadok sőt évezredek alatt. Idén is megannyi verziót kínálunk mi is a közelgő Valentin-Nap alkalmából.

Teljesen őszinte leszek. Soha nem voltam Valentin-Nap rajongó. Mindig is egy eltúlzott, amerikai koppintásnak tartottam. Szerintem gyermekkoromban még nem is volt ekkora divat ez az átlagos és általában még borongós és hideg februári nap, de mára a szerelmesek számára - főként az érzelmes női szívek számára - ugyanolyan fontossá vált, mint egy születésnap vagy akár egy névnap. Ki vagyok én, hogy ezért ítélkezzek? A mai rohanó világban kell egy ilyen nap is. Amikor a szerelmet és annak létezését ünnepeljük a sok stresz és probléma közepette. Mert a szerelem érzése nélkül kevesebbek lennénk mindannyian. Lehet utálni a Szerelmesek - Napját, lehet anti-bulikat szervezni, de ez az ünnep ma már része az életünknek, ha akarjuk ha nem. 

A Valentin-Nap kötelező kelléke pedig nem más, mint a meseszép rózsa, amelynek mára már számos változatát ismerhetjük. A szerelmesek napjának története talán majd egy másik blogbejegyzésben kerül nagyító alá, engem most jobban érdekelt az, hogy miért lett ez a virág a szerelem szimbóluma. Tüskés, hiszen a szerelem sem minden esetben sebek nélküli, de közben elbűvölő szirmai az örömöt és a boldogságot juttatják eszünkbe. Meg sem kellene lepődnöm, hogy kutatómunkám során fény derült arra, hogy a rózsa története a görög mitológiához vezethető vissza és a szerelem istennőjéhez. Persze vannak más mondák és mesék is keletkezéséről, nekem mégis ez került legközelebb a szívemhez. 

Aphrodité, a szerelem istennője imádta a rózsákat. A lány annak ellenére, hogy isten volt és az Olimpüszon élt, egy halandóba lett szerelmes. Adonisz elrabolta az Istennő szívét, de halandó volt, így sajnos szerelmük nem tarthatott örökké. A férfit egy vadászat során egy vadkan halálosan megsebezte, elragadva Aphroditétől a hőn szeretett férfit. A mese végét két féleképpen is ismerik. Az egyik szerint Aphrodité szerelméhez sietett annak sérülését követően, és ekkor megsebezték bőrét a rózsák tövisei. Az Istennő kicsorduló vére pedig pirossá változtatta az addig fehérben pompázó tüskés virágokat. Egy másik történet már úgy meséli el, hogy Aphrodité annyira keservesen sírt szerelme elvesztését követően, hogy földre hullott könnyei teremtették meg a vörös rózsát. Azok a földre cseppenő könnyek helyén nyíltak ki legelőször, majd a végtelen szerelem szimbólumaként végigkísérték az emberek civilizációját. 

A rómaiak már sokkal elterjedtebb módon használták fel, a szirmaikkal dekorálták a palotákat és a fürdővízeket, borba is keverték mert úgy tartották képes megelőzni a másnaposság érzését. A kereszténység elterjedésével a tisztaság és a hit szimbólumává vált a virág, amelyet Mária nevéhez fűztek és a rózsafűzérek alapjává is vált. Ma már leginkább a szerelem jelképeként tartják számon, hódolatunkat és rajongásunkat tudjuk kifejezni vele. Persze azt fontos megemlítenem, hogy a vörös rózsáról beszélek. A többi szín mind egyedi jelentéssel bír, mint például a fehér és a halvány rózsaszín a béke és boldogság jelképe, míg a kék a hitet és a bizalmat fejezi ki. A sárga rózsa tökéletes ajándék barátok számára, míg a fekete - szerintem ezzel nem árulok el nagy titkot - a gyász és a halál színe. Persze ma már a színeknek nincs akkora jelentőségük mint korábban, hiszen ha a megajándékozott kedvenc színe éppen valamelyik sötét árnyalat, miért is ne adharnánk neki ebben a színben pompázó virágot? 

Ma már az etikett nem veszi olyan komolyan sem a színeket, sem a rózsák számát, de azt fontos megjegyeznem , hogy egy szál vörös rózsánál semmi nem fejezi ki jobban a mély és tiszta, megkérdőjelezhetetlen szerelmet a másik iránt. Öszinteséget és bátorságot jelképez, a teljes odaadás szimbóluma, így hölgyeim, ha mindössze egy szál rózsával lepnek meg titeket a szerelem ünnepén azt értékeljétek többre, mintha egy egész rózsacsokrot kapnátok. Mi a Cuszó-Laknál pedig mindenekfelett hiszünk az egy szál rózsa csodálatos erejében, aminek szerintünk nem feltétlen kell vörösnek lennie. Hiszen a vörös már oly megszokott, míg minden szerelem más és más. 

Nem maradt más hátra, minthogy együtt készüljünk a Valentin-Napra, ami hamarosan bekopogtat az ajtókon, de nálunk megtalálhatod a tökéletes ajándékot mindenki számára. Nézd meg kifejezetten Valentin - Napra szóló termék kínálatunkat ahol a búrába zárt és prémium dobozban csomagolt örökrózsák és a rózsaboxok mellett plüssfigurákat és plüss párnákat is találsz, de ha férfiak részére keresed a tökéletes ajándékot, akkor válassz egyedi ásvány termékeink közül. Van saját ötleted? Ne tartsd magadban. Vedd fel velünk a kapcsolatot és rendelj személyre szabott ajándéktárgyat, a Cuszó-Laknál nem ismerünk lehetetlent. 

Ünnepeld Velünk az Év minden jeles napját! 

Az oldal tetejére